• Estetica Dentara

  Informatii utile

  read more
 • Promotii

  promotie curenta ALBIRE DENTARA

  read more
 • Implantologie

  Informatii utile

  read more
 • Albire Dentara

  promotie curenta Albire Dentara

  read more
 • Informatii Utile

  recomandari si sfaturi de urmat dupa extractia dentara

  read more

Pedodontia

PEDODONTIA
Pedodontia este ramura stomatologiei care se ocupa de tratamentul specific preventive si corectiv al dintilor de lapte si al dintilor permanenti tineri.
Recomandam ca prima consultative a copilului dvs. sa fie la o varsta cat mai frageda, in perioada fara acuze dureroase, pentru ca micutul sa se acomodeze cu cabinetul, instrumentarul si pentru ca relatia medic-pacient sa fie cladita timp, cu incredere. Obisnuirea copilului cu pedodontul si cabinetul acestuia este esentiala pentru ca micutul dvs. sa prinda incredere s isa aiba o atitudine pozitiva, cooperanta fata de dentist si in viitor.
Vrem sa cream o atmosfera prietenoasa, distractive, in care copilul sa se simta in siguranta si sa fie cooperant la manoperele stomatologice.
Prioritatea noastra este sa ne manifestam grija fata de dentitia copilului tau, concentrandu-ne pe tratamente profilactice( fluorizari, sigilari), dar si curative de calitate, atunci cand sunt necesare.
Cariile dintilor temporari trebuie tratate! Dintii de lapte netratati corespunzator provoaca ifectii in os cu tulburari in dezvoltarea dintilor definitivi.
Consultul pedodontic se recomanda incepand cu varsta de trei ani, la fiecare 6 luni.
Perioada critica pentru dezvoltarea sanatoasa a dentitiei copilului incepe in jurul varstei de 6 ani, cand dintii definitive incep sa-I inlocuiasca pe cei de lapte. In aceasta perioada pedodontul urmareste evolutia dintilor copilului, in vederea prevenirii eventualelor afectiuni carioase sau de aliniere deficitara, cand va recomanda tratament ortodontic.
Consultul pedodontic se va adresa initial si parintilor care vor fi corect informati asupra metodelor corecte de igienizare la diferite varste, succesiunea eruptiei dentare, cauzelor principale ale cariilor si modalitatilor de prevenire ale acestora. Multe problem ale dentitiei temporare se pot evita respectand informatiile primite.
Informatii suplimentare privind eruptia dentara si tehnici de periaj gasiti AICI